Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ЗЛАТНА ЕСЕН 2017 В САНКТ ПЕТЕРБУРГ ОТ ВАРНА

ЗЛАТНА ЕСЕН 2017 В САНКТ ПЕТЕРБУРГ ОТ ВАРНА

Цена от999
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Санк Петербург Варна Варна -Санкт Петербург – Варна 7 6 самолет

     САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

ЗЛАТНА ЕСЕН В САНКТ ПЕТЕРБУРГ

02 – 08 СЕПТЕМВРИ 2017

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата,наричан Северната Венеция. Петър I решава да построи новата столица на Русия върху устието на река Нева през май 1703 г., за да стои като прозорец към Европа и да съперничи по великолепие и разкош на всички европейски столици. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и есента.

Цена от 999 евро /1954 лева на човек 

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в единична  стая

Трети възрастен в двойна стая

Детедо12г- доп. легло дв.ст.с 2 възр.

Хотел Аглая  3* или подобен

http://aglaya-hotel.ru/   

999евро /

1954 лв.

На запитване

На запитване

На запитване

Цената включва:

♦ Самолетен билет за полет Варна– Санкт Петербург – Варна с лет. такси ;

♦ 6 нощувки на база нощувка със закуска в хотел Аглая 3* или подобен;

♦ Трансфери летище-хотел-летище;

♦ Описаните екскурзии  с лицензиран екскурзовод на български език;

♦ Входни такси за посещаваните музеи по програмата;

♦ Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/ ;

♦ Водач от фирмата организатор „АБ травел“;

Цената НЕ включва:

♦ Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни – 119 лв. (с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат

♦ Обяди и вечери

♦ Нощна екскурзия с корабче по Нева;

♦ доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Полети:

02 септември 2017 Варна –Санкт Петербург 1040 1345

08 септември 2017 Санкт Петербург – Варна 1140 1455

Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.

Предварителна програма:

Първи ден /02.09.2017/

Отпътуване от  Варна в 10:40,кацане в Санкт Петербург в 13:45.Трансфер от летищеи Панорамна автобусна екскурзия (продължителност към 3 часа) на града с екскурзовод на български език : Невский проспект, Дворцовия площад: главния площад на града, където се намират Зимният двореж,църкви и колоната на Александър Велики; Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, крайцера Аврора,  Петропавловската крепост и др. Настаняване в хотела. Нощувка.

Втори ден /03.09.2017/

Закуска в хотела. Екскурзия на български език  до Петерхоф (продължителност към 7 часа)  - извънградския дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата  и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че  може да се равнява с най-добритеот тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжени от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският  любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър Посещение на  Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден /04.09.2017/

Закуска в хотела. Екскурзия  на български език до Царское село , двореца и парка на Екатерина Велика(продължителност към  5 часа)–Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Акцентите са т.нар. Златна анфилада, Голямата зала, позната също като Зала на светлината, използвана за пищни балове и приеми, Портретната зала с чудните портрети на Екатерина и Елисавета, Картинната галерия, в която почти всеки сантиметър от пространството по стените е покрит с великолепни платна от 17-ти и 18-ти век и, разбира се, легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света – възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година.

Обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО, Царско село е уникален архитектурен паметник, изваян от ръцете на най-добрите художници и архитекти от цял свят.

Връщане в С. Петербург. Свободно време. Нощувка.

Четвърти ден /05.09.2017/

Закускав хотела. Екскурзия  на български език (продължителност към 6 часа)  до Исаакиевский собор – най- големият православен храм на Санкт Петербург. Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I.Неин автор е френския архитект Огюст Монтферанд, чието творение е четвъртото, посветено на Св. Исаак на Далмация в града. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Исакиевската катедрала има внушителните 101,5 метра височина и въпреки това, че не е толкова грандиозна по размери, колкото Църквата на Спасителя Христос в Москва, тя притежава неповторим интериор и в нея се съхраняват едни от най-ценните религиозни богатства в страната. Днес Исакиевската катедрала функционира като музей, но по празници все още се провеждат в нея главни църковни събития. Посещение на Ермитажа – Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали. Свободно време. Нощувка.

Пети ден /06.09.2017/

Закуска в хотела.Екскурзия на български език в Юсуповски дворец (продължителност към 5 часа)  –Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл, исторически и културен паметник, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор.
До 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин - сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори. Днес Юсуповския дворец е едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповата фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, възродени от труда и таланта на петербургските реставратори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.  Посещение на Събора „Воскресение Христово” (Спас на Крови) –построена като мемориал на император Александър II, който е убит на това място през 1881 г. От там дошло и името, с което църквата е известна : Църквата на пролятата кръв. Това, което я прави наистина уникална, е, че цялата- от пода до тавана е в мозайки, включително стените, сводовете и олтара. Целият храм съдържа общо над 7, 500 кв.м. мозайки -повече от която и да е друга църква в света. Докато в голямата си част архитектурата на Санкт Петербург е барокова и в неокласически стил, църквата "Възкресение Христово" носи романтиката на средновековната руска архитектура и много напомня на църквите от 17 век в Ярославъл . Днес представлява музей на мозайките и е едно от най-посещаваните места в Санкт Петербург. Всъщност още от самото си създаване тя не е функционирала като църква, а само като мемориал, тъй като в нея са се отслужвали само панихиди. Свободно време. Нощувка.

Шести ден /07.09.2017/

Закуска в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.

Вечерта от 19ч. възможност да посетите спектакъл с традиционна руски танци и песни

Насладете се на историческите и културни традиции на Русия в прекрасния Николевски дворец. В програмата ще видите 3 професионални групи: „Квартет Петър“ – вокален квартет изпълняващ класически руски романси и народни песни. "Майдан" е група изпълняваши автентични Казашки  песни и танци. «Звездите на Санкт Петербург»  е танцова група изпълняваща типични танци от северна Русия . Програмата вкл. две части от по 45 мин. и продължава към час и 50мин , като в паузата на гостите се предлагат  напитки и коктейлни хапки.  Цена на човек -4900рубли / към 65 евро

Седми ден /08.09.2017/

Закуска в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Трансфер до летището на Санкт Петербургза директен полет до Варна в 15:35.Пристигане във Варна в 18:55.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 20 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: 

Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 40% от цената.

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят