Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » „Двете руски столици“  Величието на Москва и Белите нощи в Санкт Петербург 10-16 юни 2019

„Двете руски столици“  Величието на Москва и Белите нощи в Санкт Петербург 10-16 юни 2019

Цена от2399лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Москва Варна Варна - Москва - Санкт Петербург - Бургас - Варна 7 6 самолет

 

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА „Двете руски столици“

 Величието на Москва и Белите нощи в Санкт Петербург

10-16 юни 2019

7 ДНИ / 6 НОЩУВКИ

С ПОЛЕТ ВАРНА-МОСКВА И ВРЪЩАНЕ С ДИРЕКТЕН  ПОЛЕТ САНКТ ПЕТЕРБУРГ- БУРГАС

STOP SALE 

Хотели

На човек в двойна стая

Москва - Holiday Inn Moscow Lesnaya 4* http://holiday-inn-lesnaya.moscow-hotels.org/

Санкт Петербург -Гранд хотел Октябърская 4*  http://www.oktober-hotel.spb.ru/

 

 STOP SAL:E

 

Единична стая – на запитване/ доплащане 500 лв.към пакетната цена/

Дете на допълнително легло- на запитване

Цената е валидна при група мин. 25 души и включва:

 • Самолетен билет Варна - Москва - С.Петербург - Бургас с лет. такси;
 • Транспорт Бургас-Варна с автобус;
 • Билет за скоростния влак Сапсан - Москва - Санкт Петербург;
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 4*-Москва и 3 нощувки С.Петербург 4*- по указаните хотели /в двойни стандартни стаи/;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии  с екскурзовод на български език, 1 обяд по програмата в Москва;
 • Транспорт с туристически автобус и обществен транспорт по програмата;
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро/с Assistance/;

Полетното разписание подлежи на препотвърждение

 

Цената НЕ включва:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни - 120 лв.(с включена такса визов център)- необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България + 1 цветна снимка паспортен формат /на светъл фон/;
 • Обяди и вечери;
 • Допълнителни, екскурзии, които не са включени в програма;
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.;

 

Предварителна туристическа програма:

Москва

1 ден

10.06.2019

Понеделник

Излитане от летище Варна с директен полет до Москва -12:30

15:00 - Пристигане на летище Внуково и посрещане от местен екскурзовод.

Обзорна екскурзия на Москва - по време на обиколката ще се насладите на прекрасната гледка от Воробьовите възвишения, красивите Московски булеварди, Московския университет - пример на Сталинската архитектура, Седалището на  Правителството на Руската Федерация, наричано Белия дом, квартала на посолствата-повечето разположени в старинни имения. След Белия дом се намира величественото сдание на Държавната дума. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.

Москва

2 ден

11.06.2019

Вторник

Закуска на бюфет. В 9.00ч Среща с екскурзовода в хотела, отправяме се към метрото за екскурзията „Червеният площад“.

10:00 -11:00 - пешеходна разходка в сърцето на Москва, под защитата на ЮНЕСКО. Невероятните стени и кули на Московския Кремъл, събора Свети Василий Блажений, великолепната сграда на ГУМ -един от най-красивите търговски комплекси в Москва. Казанската катедрала - първата църква, напълно възстановена в първоначалния си вид през постсъветския период, както и Мавзолея на Ленин и Сталин - гробницата на великите лидери.

11:00 - 12:30 - Екскурзия в Московский Кремъл - сърцето на Русия, където се намират Успенският, Благовещенският и Архангелският събор, както и Ивановският площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана. Царската камбана може да се нарече най-голямата камбана в света, отлята за Успенския събор в Кремъл.

12:30 - 14:00 - Обиколка на оръжейната палата - музей- съкровищница, която съдържа уникална колекция от ценни оръжия, тясно свързани с историята на руската държава, събирана в продължение на векове на кралската династия на Русия.

16:00 - 17:00 Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

Москва

3 ден

12.06.2019

сряда

Закуска на бюфет. 9.00 Среща с ескурзовода в хотела. Транспортиране с метро до Третяковката галерия, където се намират творбите на иконописците от XII-XVII век- Теофан Грек, Андрей Рубльов, както и произведения на Брюлов, Крамской, Репин Суриков, Левитан, Шишкин, Васнецов, Врубел и Серов.

13:00 - Обяд в ресторант „Тарас Булба“, където ще опитате традиционна украинска кухня.

15:00 - Разходка с корабче по Москва река на флотилията на Radisson Royal /около 2,5 часа с екскурзовод/.

17:30 - Връщане с екскурзовода с метрото до хотела.

Москва-Санкт Петербург

4 ден

13.06.2019

четвъртък

Закуска на бюфет. В 9:00 - Среща с екскурзовода в хотела.

Транспорт с автобус до гарата и отпътуване за Санкт Петербург със скоростния  влак „Сапсан“ в 09.40. Пристигане в Санкт Петербург на Московската гара-около 13:30.

Посрещане от местен екскурзовод и обзорна обиколка на Санкт Петербург - Невский проспект, Дворцовият площад, панорама към Василиевския остров, Исакиевският площад, Разглеждане на Исакиевския събор най- големият православен храм на Санкт Петербург.Издигната на едноименния площад, тя е посветена на Св. Исаак на Далмация, свещен покровител на Петър I. Огромният позлатен купол на светинята е един от символите на Санкт Петербург и може да се види от всички краища на бившата руска столица. Следва Събора Смолни, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцерът Аврора, Казанския събор, където се намира чудотворната икона на Божията майка.Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Санкт Петербург

5 ден

14.06.2019

петък

Закуска на бюфет. В 9:00 - Среща с екскурзовода в хотела.

Екскурзия до Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи. Той е построен в началото на ХVІІІ в., за да съперничи на архитектурата и бляскавия дворцов живот на Версай и да покаже на европейските кралски фамилии, че може да се равнява с най-добрите от тях. Петър лично чертае плановете за екстравагантния летен дворец и 1200 декара градини, където 66 фонтана, 39 позлатени статуи и 20 км прокопани канали, съоръжения от френски и италиански архитекти, са били почти унищожени по време на 900-дневната германска блокада през Втората световна война, но царският любим проект, завършен след смъртта му от Екатерина Велика, бил педантично възстановен според оригиналните планове на Петър. Посещение на Големия дворец  и разглеждане на Нижний парк.

13:30 - 15:00 - Връщане в хотела. Следобед - свободно време. Нощувка.

 

Санкт Петербург

6 ден

15.06.2019

събота

Закуска на бюфет. В 9:00 - Среща с екскурзовода в хотела. Следва

Обиколка на двореца и парка на Екатерина Велика – Екатерининският дворец се намира в едно от извънградските имения на царската династия Романови - Царское село в гр. Пушкин. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри, заобграден с обширни паркове и градини с разнообразна и завладяваща декоративна архитектура. Тук се намира и легендарната Кехлибарена стая, смятана за осмото чудо на света - възстановяването й продължава повече от 20 години и е отворена отново през 2003 година. Дворецът е обявен за паметник на Световното наследство на ЮНЕСКО.

Връщане обратно в хотела 12:30 - 14:00.Свободно време. Нощувка.

Санкт Петербург

7 ден

16.06.2019

неделя

Закуска на бюфет. В 9:00 - Среща с екскурзовода в хотела.

Посещение на Ермитажа - градиозният зимен дворец на всеки Цар и Царица от Екатерина Велика насам. Една от най-хубавите в света колекции на италианско ренесансово изкуство може да се види именно тук. Богатството на колекцията, която няма равна на себе си се подсилва от невероятно красивите салони, в които са се организирали галабалове, срещи на високо равнище и  са се решавали важни държавни дела. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали.

Около 14 часа-трансфер за летище. Полет в 18.05 - каца в Бургас 21:30. Трансфер за Варна.

 

Програмата е предварителна и може да бъде променена по дни и часове.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 25 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт, изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 45 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.
 • Платената сума за виза и визова услуга не подлежи на възстановяване след подаване на документите за виза.
 • Препоръчваме застраховка „Отмяна на пътуване”- за повече информация в офиса на Туроператора.

 

Снимките са с авторски права на 

Travel photo created by bearfotos - www.freepik.com

Business photo created by bearfotos - www.freepik.com

Travel photo created by bearfotos - www.freepik.com

opy

Rent a Car

Хотели в цял свят