Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » Пролетна Виена 1-5 май 2019

Пролетна Виена 1-5 май 2019

Цена от976лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Виена Варна Варна- Виена - Варна 4 4 самолет

 

 

 

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА ПРОЛЕТНА  ВИЕНА

01 - 05 май 2019 - 5 дни / 4 нощувки

 

цена от 976 лева 

на човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

 

 

 

Хотел

На човек в двойна/тройна стая

Арт хотел Виена 3* https://www.topinternational.com/hotelinfo-en/toparthotelvienna.html

499 евро / 976 лева

 

 

 

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна- Виена-Варна с летищни такси ;
  • 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел 4* ;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

 

Цената НЕ включва:

  • Багаж за чекиране от 10 / 20 / 32 кг / заплаща се по желание /;
  • Екскурзии по желание според програмата ;
  • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

 

Информация за полета:

01 май 2019  21:55 22:35

05 май 2019 18:30 21:20

 

 

 

Примерна програма:

Първи ден: 01.05

Излитане от Варна в 21:55 часа и пристигане във Виена в 22:35. Трансфер до избрания хотел и настаняване. Свободно време за вечеря. Нощувка.

 

Втори ден: 02.05

Закуска. Свободно време за разглеждане на града . Възможност за пешеходна обиколка на центъра на Виена - Операта, където се правят около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург - бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина, Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет, катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на оригинална торта Сахер.

Следва- Двореца Белведере - бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой, входът в Белведере е по избор и се заплаща на място-14 евро за Горно Белведере, където са картините на Климт./ Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Пешеходна обиколка на Виена с професионален гид на български език – доплащане: 30 евро на човек при група от мин. 6 души.

Нощувка.

 

Трети ден: 03.05

Закуска. Възможност за посещение на двореца Шьонбрун - лятната резиденция на Хабсбургите , разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина .Свободно време за разходка и разглеждане на пред Двореца. Нощувка.

Двореца Шьонбрун доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт.

 

Четвърти ден: 04.05

Свободно време за разходка и самостоятелна програма.

Можете да посетите:

Съкровищницата или музея на Сиси в двореца Хофбург

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най-важните музеи в света. С течение на годините броя на експонатите с голямо историческо значение достигнал над 20 млн.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музеи в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Картинната галерия Албертина- Този забележителен музей притежава една от най-внушителните колекции с изобразително изкуство в света. Тук се помещават около 65 000 картини и над 1 млн. графики и фотографии. Картини на Дюрер, на Леонардо да Винчи, Рубенс са само част от наследството, пазено в галерията. Голям интерес предизвикват колекциите с творби на най-известните импресионисти и на художниците от 20-ти век - Клод Моне, Едгар Дега, Пол Сезан, Пиер-Огюст Реноар, Пабло Пикасо,и др.

Цветните сгради на ексцентричния архитект Хундертвасер- в наши дни има много сгради със зеленина по покривите и стените, но през 80-те години на XX век това си е новаторство. Зеленината избуява отвсякъде,подовете в къщата са вълнообразни,а фасадите-разноцветни.

Района на Гринцинг с известните си винарни „Хойриге“, където може да опитате оригинална места кухня и младо вино.

Нощувка.

 

Пети ден: 05.05

Закуска в хотела. Свободно впеме за забавление и пазаруване. Освобождаване на хотела и трансфер хотел-летище около 16:00 часа . Полет от Виена за Варна в 18:30 часа, кацане във Варна 21:20 часа

 

Заб. Програмата е предварителна и е възможно да претърпи промяна в поредността

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Необходими документи:

- лична карта или задграничен паспорт

- За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 30 дни преди датата на отпътуване.

Неустойка при анулация както следва:

  • от момента на потвърждение на резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 50% от пакетната цена на човек
  • под 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек.

 

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

За контакти: АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 910 902, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com

 

Rent a Car

Хотели в цял свят