Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ЕСЕННА ВИЕНА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА / 02 - 06 септември 2017

ЕСЕННА ВИЕНА С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА / 02 - 06 септември 2017

Цена от599
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Виена Варна Варна - Виена - Варна 5 4 самолет

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Септемврийски празници

  Виена с полет от Варна

Има места, на които човек колкото и пъти да се връща, винаги ще открива нещо ново и различно. Вижте Виена  по традиционния начин - замъци, лукс, пазаруване....... Но я усетете като местните  - насладете се на чаша кафе в типична виенска сладкарничка, отпуснете се на слънце в парка на Хофбург или прекарайте цял ден на пикник в зоологичеката градина на Шьонбрун 

Цена от  599 евро/ 1172 лева

Цена за ранни записвания до изчерпване на местата по промоционалната оферта.

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в един. стая

Трети човек в апартамент

Suite Hotel 900m zur Oper4* www.mrhotels.at

Или подобен

 

599 евро /1172 лева

699 евро / 1367лева

 

539 евро /1054 лева

 

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна- Виена-Варнас летищни такси ;
  • 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

  • Багаж за чекиране до 23кг – 80 лева за двете посоки  / заплащат се по желание /;
  • Екскурзии по желание според програмата ;
  • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ‚

Полети:

02 септември 2017  Варна - Виена 13:30 – 14:25

06 септември 2017 Виена - Варна  10:05 – 12:50

Примерна програма:

Първи ден /02.09.2017/

Излитане от Варна ,пристигане във Виена в 14.25. Трансфер до избрания хотели настаняване.

Следобед свободно време или възможност за пешеходнаобиколка на центъра на Виенас гид с български език / срещу доплащане – 30 евро на човек при група от мин. 6 човека /–Операта: една от най красивите и заети опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година, двореца Хофбург-бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството- седалището на кмета, и на градския съвет. Построена е в готически, като на  върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града,катедралата „Свети Стефан“ - внушителната  готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където можете да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер.

Възможност за вечеря  в типичен австрийски ресторант.

Втори ден /03.09.2017/

След закуска – свободно времеза самостоятелно посещение на  Двореца Белведере -бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти. Там е изложена известната "Целувка" на Густав Климт.

Трети ден /04.09.2017/

След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена

14:30 часа – възможност за посещение на двореца Шьонбрун / срещу доплащане – 35 евро на човек за екскурзовод на български език и вход в двореца при група от мин 6 човека – без включен транспорт/-лятната резиденция на Хабсбурги, разглеждане на парка и зоологическата градина на Шьонбрун. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина.

Четвърти ден /05.09.2017/

След закуска-свободно време за самостоятелно разглеждане на Виена или посещение на :

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum) е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. експоната с голямо историческо значение.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Петиден /06.09.2017/

Закуска. Трансфер хотел-летище. Полет от Виена за Варна 10:05 – каца 12:50

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 30% от цената.

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

За контакти:АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 910 902, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com

Необходими документи:        - лична карта или задграничен паспорт

                                       - За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Основни забележителности на Виена

Св. Стефан (Stephansdom)– внушителната  готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г.  и е  висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена.

Имперският дворец Хофбург  -под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение.

Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn)е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден.

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum)е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum) се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Пратерът,е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава.

Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus) е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883г. и покрива периметър от над 13 500кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция.

Виенската опера (Wiener Staatsoper)се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил  и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година.

Кметството (Rathaus)е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на  върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети.

Дворецът Белведере (Belvedere palace) е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен  Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок.

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят