Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » Острова на Афродита

Острова на Афродита

Цена от898лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Кипър Варна Варна – Ларнака – Варна 5 4 самолет

 

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Острова на Афродита

с директен полет от ВАРНА

 

06.10.2019 - 10.10.2019

 

Кипър е третият по големина остров в Средиземно море. Едно райско кътче, което всяка година със своя отлично организиран туризъм привлича стотици хиляди хора от целия свят. Чисто море, добре поддържани плажове, първокласни хотели, следи от древността, прекрасна кухня. Всичко това създава неподправената атмосфера на острова, визитна картичка на който е богинята на любовта Афродита. Предлагаме ви петдневна почивка в Лимасол – един от трите най-атрактивни курорти на Кипър, делови, търговски и туристически център, с голямо пристанище. Октомври тук е чудесен месец за отдих – морската вода е още топла, а летните жеги отдавна са приключили. Градът разполага с много дълга крайбрежна алея, подходяща за джогинг или просто разходка на чист въздух.

 

Хотел На човек в двойна стая 
3*  НВ (закуска и вечеря)  459 евро/ 898 лева
4* ВВ (закуска)  539 евро/ 1054 лева
4* НВ (закуска и вечеря)  639 евро/ 1250 лева

 

Цена за ранни записвания до 31.08.2019 или до изчерпване на местата

 

Информация за хотелите в Лимасол:

Хотел кат. 3* Park Beach Hotel или подобен- http://www.parkbeach.cy.net/

Hotel Ajax 4* или подобен     -http://www.ajaxhotel.com

 

Цената е на човек в двойна стая:

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Ларнака –Варна с авиокомпания Уиз Еър
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40x30x18 см
 • 4 нощувки със закуска/ВВ или закуска и вечеря/ НВ в избрания хотел в Лимасол
 • Екскурзия в Ларнака на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Водач от фирмата – организатор при група от 30 души

 

Цената не включва:

 • 10 кг чекиран багаж с размери 55×40×23 cm -от 30 лева на пътник на посока – подлежи на препотвърждение
 • Чекиран багаж 20 кг – от 70 лева на пътник, на посока – подлежи на препотвърждение
 • Приоритетно качване на борда (включва допълнителен 10 килограмов багаж в салона на самолета с размери (55×40×23 cm) – от 25 лева на пътник на посока (подлежи на препотвърждение)
 • Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета
 • Доплащане за изглед море: на запитване
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

 

Предварителна програма

 

Първи ден /06.10.2019/ – Варна – Ларнака - Лимасол  

Полет от Варна в 06.10 с авиокомпания Уиз ер и кацане в столицата на Кипър Ларнака в 08.05 местно време. Панорамна обиколка на Ларнака и трансфер до хотела по избор в Лимасол. Настаняване и нощувка.
Ларнака е стар град, основан от микенците 13 века преди новата ера. По-късно става първата финикийска колония на Средиземно море. Днес старата част на града най-често е под „обсадата” на туристите. В обиколката на Ларнака ще посетим църквата Св.Лазар, посветена на светеца, покровител на града. Ще видим Хала Султан теке – паметник от ислямския период, построена върху... паднал метеорит, на брега на Соленото езеро Ларнака. Ще се разходим и по крайбрежната алея сред шпалир от палми.

Втори ден /07.10.2019/ – Лимасол – Пафос - Лимасол

Закуска. Свободно време на брега на Средиземно море или допълнителна целодневна екскурзия до Пафос (срещу заплащане).

Пафос е древен град на брега на морето, запазил останки от античността, както и легенди, свързани с древногръцката митология. Пафос е бил столица на острова в продължение на седем века. Сред забележителностите на града, обявен за обект на ЮНЕСКО, се отличават баните от османския период, средновековният замък, издигнат по византийско време за защита на пристанището, древният театър, чиято сцена оживява от различни музикални прояви, църквата Св.Соломон, резиденцита на Птоломеите. По време на екскурзията ще видим византийската църква Св.Параскева от 11 век с фрески из живота на Исус Христос,вилата на Дионисос с разкошни мозайки. Ще имаме и свободн време на пристанището...

Но все пак, водеща си остава темата за любовта. Край Пафос се намира Скалата на Афродита. Именно тук, според легендата, от пяната на морските вълни изплувала богинята на любовта. Това е и мястото в Пафос, където всеки туристи желае да се снима за спомен.Завръщане в Лимасол. Нощувка.

 

Трети ден /08.10.2019/ – Лимасол – Курион – Колоси - Лимасол

След закуска отпътуване за полудневна допълнителна екскурзия за Лимасол, Курион и Колоси (срещу заплащане). За клиенти не заявили екскурзията – свободно време.

Лимасол е вторият по големина град в Кипър. Старата част на града се намира около старото рибарско пристанище и привлича туристите с колоритните си малки улички и заведения. Най-голямата забележителност е замъкът от XIIвек , в който Ричард Лъвското сърце сключва брак с принцеса Берангария Наварска. Сега тук се намира архиологическият музей на града. Близо до Лимасол е античният град Курион, съществувал от древността до Средните векове. Построен е от микенците, участвали в Троянската война. Издига се до град – държава. Разположен е на залива Епископи, съхранил е античен театър от гръко-римската епоха.Руините на града са част от местния археологически парк. А Колоси е селище, разположено на част от територията на ...британската военна база Акротири. Тук е запазен средновековен замък, строен от френски войници през XII век I и реконструиран две столетия по-късно. В него са изложени стенописи, мозайки и съоръжения за преработка на захарна тръстика. Рицарите от замъка се прочули като производители на вино, наречено Командария, днес едно от най- добрите на острова. Това име носи селище, недалеч от Лимасол. Нощувка

 

Четвърти ден /09.10.2019/ – Лимасол – Никозия - Лимасол

Закуска. Свободно време или целодневна допълнителна екскурзия до Никозия (срещу доплащане).

След падането на Берлинската стена, Никозия остава последната столица, разделена на две: тя е главен град на Република Кипър и на Севернокипърската турска република. Двете части са отделени с буферна зона, контролирана от силите на ООН. Никозия е била столица на кръстоносци, венецианци, османски турци, била е и част от Британската империя, затова и движението на автомобилите тук е вляво. Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбва в лозята на Кипър / тук наистина и днес правят превъзходно вино/ и подарява острова на любовницата си Клеопатра.Изключително богати находки от древната история на острова – още от 9000 години пр.Хр., са изложени в Кипърския музей. По време на обиколката на столицата ще видим градските стени, ограждащи още от времето на венецианцианската окупация на Кипър старата част на града,там е и Византийският музей,най-старата византийска църква Панагия Крисалиниотиса от 1450 г., катедралата Агиос Йоанис от 1662 година и др. В старата част ще се разходим по колоритната улица Ледра, това е и старото име на Никозия, изпълнена с магазини за сувенири, ресторанти, кафенета. На тази улица е и граничният пункт за влизане в турската част на града / само срещу лична карта /. Тук ще попаднем в характерната атмосфера на Ориента. Сред най-интресните забележителности е превърнатата в джамия на името на султан Селим през XIII век католическа катедрала Св.София, и кервансараят Буюк хан, днес център на изкуствата и художествените занаяти. Завръщане в Лимасол. Нощувка.

 

Пети ден /10.10.2019/ – Лимасол – Ларнака-Варна

Закуска. Трансфер от Лимасол до летището в Ларнака. Полет с авиокомпания Уиз еър за Варна излитане в 08.40 и пристигане в черноморския град в 10.40.

 

 

Допълнителни екскурзии

 Целодневна екскурзия до Пафос – 48 евро/94 лева

 Полудневна обиколка на Лимасол, Курион и Колоси – 45 евро/88 лева

 Целодневна екскурзия до Южна и Северна Никозия – 50 евро/98 лева

 

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната  резервация. Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 30 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 20.09.2019

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко  30% от  цената. Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

За контакти: АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com 

 

снимките са с авторски права на 

Photo by Dylan Sosso on Unsplash
Photo by Max on Unsplash
Photo by Igor Starkov on Unsplash
Photo by AniMoli on Unsplas

Rent a Car

Хотели в цял свят