Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » САМОЛЕТНА ПРОГРАМА Уикенди в Будапеща с полет от Бургас

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА Уикенди в Будапеща с полет от Бургас

Цена от339
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Будапеща Бургас Бургас – Будапеща – Бургас 4 3 самолет

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Уикенди в Будапеща

с полет от Бургас

 

17-20 юни 2017

24-27 юни 2017

 

Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.

 

Цена от 339 евро/ 663 лева с полет от Бургас

 

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска

 

Цената включва:

Самолетен билет Бургас – Будапеща – Бургас и малък салонен багаж

3 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3*/ 4*

трансфери летище – хотел – летище

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/

Цената НЕ включва: Голям салонен багаж- 56 лева в двете посоки , чекиран багаж 23 кг- 124 лв в двете посоки/подлежи на препотвърждение/

Екскурзии по желание според програмата ;

Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ‚

 

Специална оферта за спа уикенд в Будапеща

Цена от 399 евро/780 лв.

 

Спа хотели 4*:

Danubius Hotel Helia- https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/danubius-hotel-helia

Хотел Danubius Helia се намира на брега на Дунав в Будапеща, точно срещу остров Маргит. Разполага с чудесна фитнес зала, СПА център и конферентни съоръжения.Историческият център на Будапеща е на около 15 минути от Danubius Hotel Helia. Хотелът предлага красиво обзаведени стаи за непушачи, повечето с гледка към Дунав, остров Маргит и хълмовете на Буда.Danubius Helia разполага с голям басейн и двуетажен фитнес клуб с красива панорамна гледка.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget - https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/danubius-health-spa-resort-margitsziget

 

Модерният Danubius Health Spa Resort Margitsziget е с уникално местоположение на тихия и зелен остров Маргит в сърцето на Будапеща. Предоставя безплатно ползване на своя голям спа център, закрит и открит басейн, както и безплатен Wi-Fi.

Разписание на полетите с Уиз Еър:

 

Бургас Будапеща 0935 1010

Будапеща Бургас 0630 0905

Примерна програма:

 

Първи ден

Полет от Бургас в 09.35, каца в Будапеща 10.10.

Възможност за обиколка на Будапеща с гид на български език / с/у доплащане / - Парламента -втория най-голям парламент в Европа. През Втората световна война Унгарския парламент е разрушен почти напълно, но по-късно е възстановен изцяло. Базиликата “Св. Стефан” - кръстена така в чест на първия крал на Унгария. Това е най-голямата базилика в Унгария, с височина от 96 метра. Главната синагога - най-голямата синагога в Европа и петата най-голяма в света. Има 3000 седящи места и е разположена в еврейския квартал на Будапеща.

Площадът на героите - един от най-забележителните площади в Будапеща. Разположен е в края на бул. Андраши, близо до Градския парк. От двете страни на площада има две големи сгради – Музея на изящните изкуства отляво и Изложбената зала отдясно. Изграждането на мемориала започва по повод 1000-годишнината от основаването на Унгария (1896г.) и приключва през 1929 г. Тогава той получава и името си. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през IX век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Рибарският бастион, известен и като Рибарски кули, е сред най-посещаваните забележителности в Будапеща. Наречен е Рибарски, тъй като е построен на мястото на намирали се по-рано там Рибарски квартал и Рибарски пазар. Строежът му започва през 1895г. Той представлява архитектурно съоръжение от галерии и кули, изградено около тераса. Оттук има отлична гледка към Парламента, мостовете над р. Дунав и голяма част от Пеща. В близост до тях него се намира следващата забележителност – катедралата Матиас.

Трансфер до избрания хотел и настаняване.

 

Възможност за вечеря в един от най-известните ресторанти със средновековна атмосфера. http://www.sirlancelot.hu /предварителните резервации са задължителни/

 

Втори ден

След закуска-възможност за екскурзия до Сентендре / с/у доплащане/ -Градът е известен с красотата си, с многобройните си музеи и занаятчийници. Сентендре е градът на художниците, на галериите и на различните видове изкуства. Град Сентендре е един от най-посещаваните от туристи град в Унгария. Градът се е превърнал в средище на художници и занаятчии в началото на двадесети век. Тогава в Сентендре започнали да пристигат от околните градове много художници и представители на бохемата. Те били привлечени от красотата и спокойствието на града и скоро той се превърнал в истинско ателие под открито небе. В Унгария много от известните художници са се повлияли от художествената школа на Сентендре. Днес платната на съвременните художници могат да се видят в над десет от галериите в града. През седемнадесети век градът е бил преустроен в стил барок. В града има райони, които са заселени от различни общности – германци (Germans), румънци (Romanians), гърци (Greeks). Красивите църкви и къщи на Сентендре го правят да изглежда като наистина приказен град. С голяма популярност сред туристите се ползва музеят на марципана. На първия етаж се намира малка сладкарница, където посетителите се запознават с приготвянето на марципана, има и магазин, откъдето всеки може да си купи сладкото лакомство. На втория етаж има красива експозиция на фигури, направени от марципан. От него са изваяни фигури на унгарски крале и кралици, различни транспортни средства, персонажи от детски приказки.

 

Трети ден

Свободно време за разходка по красивите булеварди "Ракоци" и улица "Ваци и за пазаруване.

Или за разходка на остров Маргарет Площта му е почти 1кв. км. Той се намира по средата на река Дунав, в централната част на Будапеща. Островът е покрит почти изцяло с паркове и е популярна дестинация за разходки и спорт на местните. До острова може да се стигне и пеша по един от двата моста, които го свързват със сушата. На острова могат да се открият и останки от стар храм, както и минерални бани. Днешният облик на острова е образуван от сливането на три отделни острова.

 

Възможност за вечерен круиз по Дунава с вечеря и музика /доплащане/.

 

Четвърти ден

Ранен трансфер до летище и полет за Бургас в 6.30.

 

Програмата е предварителна и са възможни промени.

 

Цените на екскурзиите ще бъдат прецизирани според броя на участниците.

 

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация

 

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) .

 

За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

 

 

Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

 

Форсмажор: АБ Травел ООД не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

 

За контакти: АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 910 902, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com

 

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят