Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ПОЧИВКА НА СЛЪНЧЕВИЯ ОСТРОВ КИПЪР

ПОЧИВКА НА СЛЪНЧЕВИЯ ОСТРОВ КИПЪР

Цена от459
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Кипър Варна Варна - Ларнака- Варна 4 4 самолет

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Почивка на Слънчевия остров КИПЪР

с директен полет от ВАРНА

Един от най-красивите крайбрежни градове в Кипър е Пафос. Според гръцката митология, град Пафос е родният град на богинята на любовта - Афродита. Това е едно от най-посещаваните места на остров Кипър от любителите на културния туризъм. Тук се съхраняват няколко древногръцки гробници и културни паметници, като най-красивата забележителност е дворецът, който е изграден от уникална мозайка. Мястото е под егидата на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Освен културния туризъм, Пафос предлага много добри условия за плаж. Красивата му плажна ивица изобилства от тихи и спокойни места за отдих, крайбрежни хотелчета, ресторанти и заведения, които допринасят за една добра и спокойна почивка край морето и историческите паметници.

03 – 07 септември 2017

4 нощувки

Цена от - 459 евро / 899 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска и вечеря с полет от Варна

Хотел

На човек в двойна стая

Hotel Cynthiana beach hotel   3*

 https://www.cynthianahotel.com/     или подобен

 

459 евро/ 899 лева

Eleni Holiday Village  4*

http://www.marismarehotels.com/   или подобен

 

499 евро/ 978 лева

03 – 10 септември 2017

7 нощувки

Цена от - 579 евро / 1135 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска и вечеря с полет от Варна

Хотел

На човек в двойна стая

Hotel Cynthiana beach hotel   3*

 https://www.cynthianahotel.com/     или подобен

 

579 евро/ 1135 лева

Eleni Holiday Village  4*

http://www.marismarehotels.com/   или подобен

 

629 евро/ 1233 лева

Цената включва:

  • Самолетен билет Варна – Ларнака  – Варна с вкл. малък салонен багаж с размери до 42x32x25 см
  • 4 или 7 нощувки на база нощувка със закуска и вечеря  в избрания хотел /или  подобен/
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
  • Трансфери летище – хотел – летище

Цената НЕ включва:

  • Голям салонен багаж:не надвишаващ 56x45x25 см – от 20 евро за двете посоки ;
  • Куфар за чекиране до 23 кг – от 75 евро за двете посоки ;
  • Екскурзии по желание ;
  • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;

Полети:

03 септември 2017  Варна – Ларнака  05:40 – 07:40

07 или 10 септември 2017  Ларнака– Варна   08:15 – 10:15

Примерна програма:

Първи ден

Отпътуване от летище  Варна в 05:40, каца на летище Ларнака в 07:40. Трансфер летище-хотелкъм един час и половина. Настаняване в хотела /при възможност/ и свободно време за  почивка. Вечеря в хотела.

Втори – четвърти/ шести ден

Закуска и свободно време за почивка.

Последен ден

Закуска и ранен трансфер до летище Ларнака . Излитане в 08:15 , каца във Варна 10:15

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТРООДОС И МАНАСТИРА КИКОС/ с англ. екскурзовод/   - цена 45 евро. Възможност за провеждане на 04 или на 06 септември -Целодневна екскурзия до планината Троодос, зеленото сърце на Кипър с неговите традиционни и живописни селца, прекрасни църкви и спокойни манастири. Екскурзията продължава с посещение на върха на планината Олимп /1951 м/ и манастира Кикко - един от най-богатите и най-известни манастири на острова. Манастирът е основан през 1100 г и е посветен на Дева Мария. Притежание на манастира е и една от трите спасителни икони, която се смята че е нарисувана от Св. Лука.

ЕКСКУРЗИЯ ДО НИКОЗИЯ  / с англ. екскурзовод/   - цена 55 евро. Възможност за провеждане на 05септември -Целодневна екскурзия до Никозия. Посещение на столицата - Никозия, единствената разделена столица в света. Никозия е град пълен с живот и съчетава новото със старото. Посещение на катедралата на Св. Джон от 17 век. Сред други живописи ще видите четирите големи икони на Джон Корнаро от 18 в. След това ще посетите Археологическия музей богат на исторически експонати. Свободно време. След обяд ще продължите екскурзията покрай "Зелената линия" - мястото, където градът е разделен на две части.

Пафос е курортен градс население от около 66 хиляди души и е четвърти по големина град на остров Кипър след Никозия, Лимасол и Ларнака. Намира се на западното крайбрежие на красивия средиземноморски остров.С прекрасните си плажове, независимо дали от фин златен пясък или малки овални камъчета, градът привлича стотици хиляди туристи всяка година. Сред най-красивите плажове са тези на популярния курорт Корал Бей, намиращ се на няколко километра северно от центъра на Пафос, в околностите на малкото селище Пея, както и Синята лагуна, разположена на северния бряг на полуостров Акамас. Въпреки това тук има десетки други не по-малко привлекателни заливчета с кристално чисти води, които предлагат бленувана прохлада в почти тропическата жега. Градът е много важен културен център с множество антични архитектурни паметници, много от които свързани с култа към Афродита. Останки от крепости, дворци, антични вили и амфитеатри оформят един от най-богатите на древни антики исторически градове в Древна Гърция ,в Европа, а и в света. Заради своята уникалност и безценно културно наследство, от 1980 година старият град на Пафос е под егидата на ЮНЕСКО.

Резервации:Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

За контакти: АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 910 902, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят