Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТО

ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛЪТ НА ЛАЛЕТО

Цена от190лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Истанбул Варна Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна 4 3 автобус

ИСТАНБУЛ - ФЕСТИВАЛЪТ НА

Дати: 05.04/12.04/19.04/26.04.2018

4 дни / 3 нощувки 

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

 • Транспорт Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN)
 • Посещение на парка Гюлхане (Gülhane)
 • Килима  на площада Султан Ахмет
 • Автобусна панорамна обиколка на Истанбул  
 • Туристическа пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език
 • Посещение  на българската църква „Свети Стефан“/ очаква се дотогава  да бъде отворена /
 • Групова медицинска застраховка  Асистанс
 • Карта на Истанбул
 • Посещение на МОЛ  в търговския център на Виаланд
 • Водач по време  на  пътуването
 • Професионален  местен лицензиран  екскурзовод  на  български език  от турската  фирма – партньор.

Цени

Хотел EPHESUS  или подобен   www.hotelephesus.com

Човек в двойна стая

190 лв.

Човек в единична стая

245 лв.

Дете на доп. легло до 6 год. с 2 възр.

80 лв.

Дете на доп. легло от 7-12  год. с 2 ъзр.

120 лв.

 

ПРОГРАМА

1 ден: Варна – Истанбул   Istanbul Aquarium + вечеря в нощно атракционно заведение "Гар Мюзикхол"
Отпътуване :  05:00 часа от Варна – Катедралата : 07:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /;  почивки по пътя. Пристигане в Истанбул около 14.30 часа.
Настаняване в хотела. Свободно време.
Или екскурзии по желание:
17.00-19.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен   аквариум.
20.30-00.30 Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул: "Гар Мюзикхол" с местна национална кухня, богата програма и танци.

Втори ден : Свободно време или ескурзии по желание. Посещение на небостъргача  Сапфир + Парка  Емирган / безплатно/ + Двореца  Долмабахче + круиз по  Босфора + Египетски пазар
10.00-11.00
- Посещение на  небостъргача САПФИР 
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. Завършена е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Туристите, които няма да посетят „SkyRIDE” и панорамната площадка имат възможност да се отдадат на шопинг в търговския център в небостъргача „САПФИР”

11,30-14.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) - най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засяти специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие! Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.

БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

14.30-16.00  - Посещение на двореца Долмабахче
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.

16.30-18.00 Круиз по Босфора
Нощувка в избрания хотел.

Трети ден:  Свободно време или ескурзии по желание. ОБИКОЛКА  НА  ПЛОЩАДА "СУЛТАН АХМЕТ" С ЕКСКУРЗОВОДСКА БЕСЕДА   /БЕЗПЛАТНО/ + църквата „Света София” + двореца „Топкапъ” + ПОСЕЩЕНИЕ НА ПАРКА ГЮЛХАНЕ /БЕЗПЛАТНО/+ екскурзия до Принцовите острови + вечеря в рибен ресторант под моста Галата
07.00 – 10,00
- Закуска в хотела на шведска маса
08.00 – 09.30 Отпътуване за туристическа пешеходна разходка с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език до един от най-известните площади - "Султан Ахмет", където са едни от най-старите паметници в Истанбул. Посещение на Историческия Хиподрум - Разглеждане на Колоната на Константин Велики; Разглеждане на Египетския обелиск; Разглеждане на Змиевидната колона; Разглеждане на Фонтана на Вилхелм II; Синята Джамия;

БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

10.00-11.00- Посещение на църквата „Света София”. Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.

11.30-13.00 Посещение на двореца „Топкапъ” - старата резиденция на османските султани
За туристите, които няма да посетят двата обекта - свободно време за разходка по площада  или посещение на парка Гюлхане (Gülhane)
14.00-19.00 Посещение на Принцовите острови - остров Бююк Ада
От пристанището Кабаташ на европейския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. 
Отпътуване обратно с корабчето за Кабаташ на европейския бряг, откъдето с трамвай се придвижваме до хотелите.

20.30 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.

Нощувка в избрания хотел.

Четвърти ден:  Джамията  СЮЛЕЙМАНИЕ  +ПИЕР ЛОТИ  + екскурзия „Турция в миниатюри” + Виаленд + шопинг + Лозенград + България
07.00 – 10,00 - Закуска в хотела.

08.00  - Освобождаване на стаите за тези, които ще посетят  Джамията  Сюлеймание и  кафенето Пиер Лоти
Отпътуваме към  Джамията на Сюлейман Великолепни – най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект.
 -Продължаваме към  Еюп, където се намира историческото кафене Пиер Лоти.  От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към града. През 19 век тук е събирал вдъхновение голям френски автор, известен с артистичния псевдоним Пиер Лоти. Модерно, но съхранило духа на 19 век, кафенето предлага ароматен чай, турско кафе, игра на табла, наргиле,великолепен  изглед. Възможност за кафе пауза и снимки.

Връщане в хотела за останалата  част от групата.

Продължаваме  към Виаланд . По пътя спираме  на българската  Църква «Свети Стефан «

желаещите да посетят МИНИТУРЦИЯ - музея на открито „Турция в миниатюри” и потегляме с останалата група за ВИАЛАНД.
10.00-11.00 Екскурзия „Турция на длан”:
Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата Ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. В парка има над 130 миниатюри в мащаб 1:25;
12.00 до 14,30 - След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд
За останалата група:   Vialand -+ МОЛА .
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
14.30 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).
17.30-18.30 Спиране в търговски център КИПА.
18.30-19.30 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена.
Пристигане във Варна късно вечерта.
По пътя се дава подробна и любопитна информация за Турция, начина на живот на турците и др.

Цената не включва:  Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 г. - 5 лева, над 70 г. - 10 лева

Програма по желание:

ПОСЕЩЕНИЕ НА  ИСТАНБУЛ  АКВАРИУМ- цена за възрастен -20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. - 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)

Посещение на нощно атракционно заведение "ГАР  МЮЗИКХОЛ" - цена: 30 евро на човек (вечеря: комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 напитки), актракционна програма – ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека.

Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)

Посещение на двореца Долмабахче: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.

КРУИЗ ПО БОСФОРА   - 22 евро на човек - трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, беседа на български език

(При комбиниране на круиза по Босфора с Долмабахче цената за двете мероприятия е 55 евро)

 Посещение на църквата „СВЕТА  СОФИЯ” (входна такса, слушалки и екскурзовод) – 25 евро

Посещение на двореца „ТОПКАПЪ” (входна такса, екскурзовод) – 25 евро

(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)

Посещение на ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ  - остров Бююк Ада - 25 евро на човек, включва трансфер с автобус, двупосочен билет за корабчето до Принцовите острови и екскурзоводско обслужване

ВЕЧЕРЯ В РИБЕН РЕСТОРАНТ - 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора), трансфер до хотела

Екскурзия „ТУРЦИЯ НА ДЛАН ” – 15 евро – входна такса за всички обекти и трансфер

Джамията Сюлеймание  и кафенето  Пиер Лоти – 10 евро  

Възможна е промяна във входните такси на обектите, които се определят периодично от турското правителство.

1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Необходими документи за записване:

Международен паспорт с валидност 2 месеца от датата на връщане;

* за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължителносе изисква нотариално заверена декларация(оригинал + 1 фотокопие)

*за всички деца под 18 години – да се носи копие от акта за раждане

Начин на плащане:

30 % депозит при записване и подписване на договор за организирано пътуване;

Най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване се доплащa останалата сума;

Забележка:
Всички допълнителни екскурзии се заявяват предварително и се заплащат или в офиса на фирмата или най-късно в автобуса по време на пътуването до Истанбул.
Минимална бройка за осъществяване на пътуването: 30 човека

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят