Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ИСТАНБУЛ ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

ИСТАНБУЛ ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

Цена от225лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Истанбул Варна Добрич - Варна - Бургас - Истанбул - Бургас - Варна - Добрич 4 3 автобус

 

ИСТАНБУЛ ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА

 

12 - 15 април, 19 - 22 април

4 дни - 3 нощувки с автобус

 

Всеки април в Истанбул се провежда

Международния фестивал на ЛАЛЕТО. Смятаният за най-стар в света фестивал превръща града във ФЕЕРИЯ от най-различни по вид, форма и цвят лалета.

През 2017г. бяха засадени близо 30 млн. лалета!!!

Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други атракции. Това време е най-подходящо за тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно. Ние ви даваме ИСТАНБУЛ – ФЕЕРИЯ ОТ ЛАЛЕТА!

 

 

Цена на човек в двойна стая

Цена на човек в стая с едно легло

Дете 0-6 г. с 2-ма възр.

Дете 7-12 г

с 2-ма възр.

Хотел Grand Asiyan или подобен 3+*/ 4*

255 лв.

310 лв.

80 лв.

200 лв.

Хотел Yaztur, Martinez, River или подобен 3 *

225 лв.

295 лв.

80 лв.

150 лв.

 

В цената са включени:

 • Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
 • Автобусна панорамна обиколка „Непознатите европейски квартали на Истанбул”;
 • Автобусна панорамна обиколка на Истанбул;
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха;
 • Посещение на парка Емирган (EMIRGAN);
 • Посещение на парка Гюлхане (Gulhane);
 • Пешеходна туристическа обиколка на площад “Султанахмет”;
 • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно)
 • Лицензиран турски екскурзовод на български език;
 • Карта на Истанбул;
 • Групова медицинска застраховка;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията.

 

В цената не са включени:

 • Istanbul Aquariumза възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро
 • Посещение на небостъргача "САПФИР". Цена: 25 евро
 • 30 евро (при мин. 10 човека)Султанския дворец „Долмабахче”:
 • „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог ”: 25 евро (наем кораб, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзоводски беседи): 25 евро (при мин. 10 човека)
 • Посещение на църквата Света София: 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод)
 • Екскурзия до Азиатския бряг, хълма и парка Чамлъджа, Принцовите острови и двореца Бейлярбей:
 • Латинския Истанбул и Таксим: 15 евро
 • Екскурзия „Турция на длан”: 15 евро
 • Вечеря в рибен ресторант: 22 евро
 • „Танцуващите дервиши” – представление-церемония в историческа сграда - 22 евро на човек – представление 1 час, освежителни напитки – чай, турско кафе, вода и сок, екскурзовод.
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 85 год. –8.00 лв.

За информация и записвания: 052 600 136, office@clavistrend.bg

 

ПРОГРАМА

1 ден: Добрич - Варна – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант

05.00 – Тръгване от Добрич; 06.00 – Тръгване от Варна; 08.30Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя.

Пристигане в Истанбул около 14.00 часа.

Непознатите европейски квартали на Истанбул - навлизане в Истанбул по стария път Е5, минаващ през исторически селища, днес квартали на Истанбул: Чаталджа, Бююкчекмедже с моста на султан Сюлейман Великолепни, построен от великия архитект Синан, Бейликдюзю, „Българския” квартал Авджилар, Флория с крайбрежната вила на Ататюрк, Йешилкьой (Сан Стефано), Зейтинбурну.

            Цена: включена в екскурзията

Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум.

Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/

Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст).

Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния мол Aqua Florya и разходка покрай Мраморно море.

Продължаване към центъра на града.

По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг

Около 18.00 - Настаняване в хотела.

20.30 - Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.

Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, предястие, лаврак или ципура, десерт, вода, хляб и прекрасен изглед към Босфора)

 

Втори ден: Парк Емирган + Небостъргач „Сапфир” + Дворец Долмабахче + "Нова среща с Босфора" + „Латинския Истанбул и Таксим”

07.00 – 08.30 - Закуска в хотела. 

08.30 - Автобусна панорамна обиколка на Истанбул (продължение)

            Цена: включена в екскурзията

09.30-12.00 Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и... лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида! В парка са устроени сцена за жива музика, сувенирни магазинчета, пазар за цветя. Паркът е любимо място за пикник на истанбулци, към които можете да се присъедините и вие!  Той се простира до самия бряг на Босфора, където се намира и музея SAKIP SABANCI, който представя постоянни и гостуващи изложби на художници.

            Цена: включена в екскурзията

 

12.30-14.30 - Посещение на небостъргача "САПФИР". Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.

Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. http://www.istanbulsapphire.com/index_seyir_english.html

Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.

или

13.30-15.00 - Посещение на султанския дворец „Долмабахче”

Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.

Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа.

15.30-18.00 „Круиз по Босфора, Кулата на девицата и Златния рог” -  прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул.

Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек.

Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...

„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни  легенди. 

Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог – мястото, което през средновековието гърци, евреи и арменци превръщат в най-богатата част на Истанбул.

Връщане на сушата.

Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия.

19:00 -20:00 „Танцуващите дервиши” Представление-церемония в историческа сграда

20.15 Латинския Истанбул и Таксим 

Нощна автобусна обиколка в града, комбинирана с пешеходна разходка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара жп линия в света.

Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за трамвай и историческия Тунел, екскурзоводски беседи

Връщане в хотела. Нощувка.

 

Трети ден: Площад „Султанахмет” + парк Гюлхане + „Света София” + „Истанбул на два континента с хълма Чамлъджа”

07.00 – 08.15 - Закуска в хотела. 

08.30 Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет.

09.00-09.30 Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън).

Цена: включена в екскурзията.

09.30-10.30 Посещение на парка Гюлхане и най-големия в света килим от лалета.

Паркът, разположен в подножието на султанския дворец Топкапъ, посреща гостите си с над 1 милион лалета от над 80 вида.  В края му се намира кафене с уникална панорама към Босфора и Златния рог.

Цена: включена в екскурзията.

10.30-12.00 Посещение на църквата „Света София”.

Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта, тя представлява православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.

Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа.

12.00-19.30 Истанбул на два континента: Екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей + панорамния хълм и парк с лалета Чамлъджа

Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг.

Продължаване към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк с над 600 000 лалета, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора, и Европейската част на града.

Следва посещение на летния султански дворец „Бейлярбей”. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица.

Продължаване през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни казарми, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.

От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 75 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.

Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите.

Цена: 35 евро на човек - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод.

 

Четвърти ден: „Св. Стефан и Метоха” + „Турция на длан“ + Виаленд  + Лозенград

07.00-08.30 - Закуска в хотела.

08.45 Качване в автобуса на всички туристи и отпътуване за „Св. Стефан и Метоха” и МОЛ с Увеселителен парк „Виаленд” – туристите освобождават стаите и се качват с багажа си.

09.00-10.00 – Българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха.

Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Разглеждане и на богатата музейна експозиция, посветена на българските възрожденци, тяхното дело и живот. Тя е устроена в реставрирания Метох срещу църквата.

10.30-13.00 Екскурзия „Турция на длан”:

 • Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави;
 • Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
 • Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.

Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти, трансфер и екскурзоводска

беседа на български език във всички обекти в „Мини Турция”.

След това туристите се присъединяват към групата във Виаленд (от 13.30 до 15.45)

 

За желаещите да посетят Увеселителния парк Виаленд или пазаруват на воля:

11.00 – 15.45  Vialand - увеселителен парк и мол

Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около два милиарда турски лири.
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.

Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.

ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.

Цена: включена в екскурзията (входът за увеселителния парк се заплаща отделно: 120 т.л. за възрастен и 89 т.л. за дете)

16.00 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград). Спиране в търговски център КИПА.

Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

 1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Необходими документи: Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови и санитарни изисквания: няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.

Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

 • до 14 дни преди пътуването - 0%;
 • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
 • под 6 дни - 100%

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Клавис Тренд ООД притежава Удостоверение за туроператорска и туристическа агентска дейност № РКК-01-7114/24.04.2013 г. и има сключена застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 42 ЗТ – застрахователна полица № 17901L50001 от 09.05.2017г. в застрахователна компания ”УНИКА” АД.

Хотели в чужбина

Rent a Car

Хотели в цял свят