Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » Нова година в Шри Ланка - Природа, Будизъм и Аюрведа!

Нова година в Шри Ланка - Природа, Будизъм и Аюрведа!

Цена от2389
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Шри Ланка София София-Доха-Коломбо-Доха-София 10 10 самолет

 

Шри Ланка

Природа, Будизъм и Аюрведа!    

28 декември 2018 - 08 януари 2019

28 декември - Среща на летище София вечерта и отпътуване в 22:45 ч. с полет на Катарски авиолинии QR 226 за Доха.

29 декември - От Доха продължаваме за Коломбо с полет QR 654 в 09:10 ч.  Пристигаме на летището в Коломбо в 16:35 ч. и след оформяне на формалностите ще бъдем трансферирани с автобус до хотел на плажа – „Amari Galle”5 ***** или подобен. Следва вечеря и нощувка в хотела.

30 декември – Закуска и свободно време за почивка и плаж. Вечеря и нощувка.

31 декември – След закуска за желаещите ще продоставим възможност за разходка с лодка за наблюдение на китове. Ще направим сити тур на Гал и ще се върнем в хотела, за да се приготвим за официална вечеря. Посрещане на Новата 2019-та.

1 януари – 2 януари – Свободни дни за разходки, плаж и почивка.

3 януари – След закуска освобождаваме хотела и се отправяме към Нувара Елия през Китулгала, където е сниман награденият с Оскар филм „Мост на реката Куай”.  Китулгала е малък град в западна Шри Ланка в сърцето на джунглата. Това е едно от най-влажните места на острова и  е център на рафтинга. Всеки желаещ ще има възможност да се пусне по реката и усети сам тази емоция.
Настаняване в хотел “Oak Ray Heritage Hotel”4****
или подобен , вечеря и нощувка.

4 януари – Закуска в хотела, освобождаваме стаите и се отправяме за поредния тур. Несъмнено всеки от нас е чувал за цейлонския чай, но не всеки знае откъде идва. Шри Ланка е неговата родина, а конкретното място се нарича Нувара Елия. Днес тук има огромни плантации Цейлонски чай. Отглежда се на прохладен климат и е сякаш „на една ръка разстояние“от Слънцето. Отглеждането, брането и обработката му изхранват от векове местното население. По пътя ще посетим плантация за цейлонски чай и ще имате удоволствието да опитате от вълшебната напитка, както и да си закупите от чай от магазина на фабриката. На път за Канди ще посетим и водопада Рамбода.

Град Канди е вторият по население в Шри Ланка след столицата Коломбо – 100 000 души. Известен още като последната столица на кралете Sinhala, градът е разположен край спокойно изкуствено езеро, скътано в долината между тропическите хълмове.

След като пристигнем ще присъстваме на шоу с традиционни танци, а после ще разгледаме Зъбът на Буда, за който легендата гласи, че бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр.н.е, а след това внесен тайно в Шри Ланка през 4-ти век след н.е, в косите на една принцеса. Който притежавал зъба, имал и божественото право да владее тази земя. Вечеря и нощувка в Канди, хотел „ Oak Ray Heritage“4**** или подобен.

 

5 януари – Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Ще имаме време да се разходим из Канди, да разгледаме фабрика за бижута, да пазаруваме.  Минаваме  през Матале, за да посетим градините за подправки и билки. Тези дарове на природата се използват не само за готвене, но и за лечебни цели в Аюрведа. Лечебната им сила е била известна още на фараоните и китайските императори.

 По пътя предстои Dambulla Cave Temple, който датира от първи век преди Христа. Това е една от най–атрактивните пещери в Шри Ланка. В района има повече от 80 документирани такива. Основните забележителности са разпръснати измежду 5 пещери - предимно статуи и рисунки. Всички те разказват за живота на Буда. Могат да се изброят 153 будистки статуи, 3 статуи на управлявали Шри Ланка крале и 4 статуи на богове и богини (вкл. на Вишну и Ганеш). Стенописите покриват площ от 2100 кв. м. На тях са изобразени изкушението на Буда от демона Мара и първата проповед на Буда.

Настаняване в хотелFresco Water Villa“ 4**** или подобен, вечеря и нощувка.

6 януари – Закуска в хотела. Отпътуване за Сигирия. Посещение на „Лъвската скала“, смятана за осмото чудо на света, както и градът, който я заобикаля. Древните исторически писания разказват за крал Касапа, който убил своя баща и се възкачил на престола, предопределен изначално за брат му Могалана. За да се спаси от преследващите го войски, Касапа издигнал своя дворец на билото на скалното плато Сигирия.

Ще имаме възможност по желание да се качим на слон за разходка.

След това посещаваме старинния град Полонарува – втората столица на Шри Ланка,  основана през 11 век след Христа. Днес е в сисъка на ЮНЕСКО. Там се намират останките на Кралския дворец Гал Вихарая с четирите великолепни каменни скулптури на Буда в традиционните три пози - „ Изправеният“, „Седящият“ и „Полегналият“. Ще посетите залата за аудиенция, лотосовата баня, статуята на крал Паракрамабаху и езерото създадено от краля.  В Полонарува ще видите и храма на Шива, Ланкатикале, Ватадаге, Галпота и други останки от храма, в които се е пазил зъб от Буда. Ако времето позволява ще направим вилидж сафари.

Връщаме се в хотела, вечеря и нощувка.

7 януари – Закуска в хотела , освобождаване на стаите и отпътуване към Коломбо. По пътя ще посетим сиропиталището за слонове в Pinnawala. Като пристигнем, ще направим обиколка на града, ще имаме време за самостоятелна пешеходна разходка, както и за покупки.

Коломбо е фактически най-големият град на Шри Ланка и заради стратегическото си местоположение е бил познат на древните търговци от преди 2000 години. Въпреки това обаче става столица чак през 1815 г.

Вечеря и последна нощувка, в Коломбо в хотел „Berjaya”4**** или подобен.

8 януари- Отпътуване към летище и чекиране за полет QR 665 в 10:50 ч. за Доха, а от там в 16:05 ч. полет QR 225 за София.

 

 

Цена на човек в двойна стая : 2389 евро /4672 лева

Доплащане за единична стая: 700 евро/ 1369 лева

Цена за дете до 12 год. 1839 евро/3597 лева

 

Цената включва:

* двупосочен самолетен билет София-Доха-Коломбо-Доха-София на QATAR AIRWAYS, икономична класа с включени летищни такси

* всички трансфери по програмата

* пътуване с луксозен автобус

* 5 нощувки в плажен хотел 5 звезди

* 5 нощувки в хотели 3 или 4 звезди по тура – 1 в Нувара Елия, 1 в Канди, 2 в Хабарана/Сигирия  и 1 в Коломбо

*  10 закуски и 10 вечери (включително Гала на 31-ви декември), без напитки

*5 обяда по време на обиколния тур

* входни такси за „Kandy tooth relic temple”, “Dambulla rock temple”, “Sigiriya lion rock”, “Polonnaruwa UNESCO site”, „Pinnawala elephant orphanage”

* грижа за Вашия багаж през цялото време на тура

* местен гид с опит, запознат с тънкостите на Аюрведа

* водач

* Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 20 000 щатски долара

 

 

Цената не включва:

* виза за Шри Ланка – 35 щатски долара – агенцията съдейства при взимане на виза по електронен път

* бакшиши за гидове и шофьори

* разходи от личен характер

* допълнителни обиколки и възможности за посещение на обекти през свободното време

* наблюдение на китове – 60 щатски долара

* рафтинг - 20 щатски долара

* яздене на слон – 30 щатски долара

* village safari – 25 щатски долара

 

Условия на пътуването:

*Минимален брой туристи: 20

*Срок за уведомяване за недостигнат минимален брой туристи: 45 дни преди тръгването

*Начин на плащане: депозит – 2000 лева и окончателно плащане –

до 15-ти октомври 2018

 

 

Забележка:

**Цената на програмата е калкулирана при курс 1 USD = 1.60 BGN. При повишение на курса с над 0,05 BGN цената подлежи на корекция.

 

За деца под 18 г., пътуващи сами или с единия от  родителите, освен необходимия документ за самоличност, трябва да представят и нотариално заверена декларация с телефон на нотариуса, на български език, от двамата родители (непътуващия родител), че са съгласни детето им да пътува в чужбина,. Оригиналната декларация и 2 копия следва да се носят по време на програмата;

 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

Туроператорът си запазва правото при необходимост да сменя хотелите с подобни, отговарящи поне на същата категория.

 

 

Rent a Car

Хотели в цял свят