Начало » Екскурзии и почивки в чужбина » ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ ОТ ВАРНА

ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ ОТ ВАРНА

Цена от585лв.
Дестинация Тръгване от Маршрут Дни Нощувки Транспорт
Егейска Туриця Варна Варна - Троя – Айвалък - Пергамон - Мармарис – о. Родос - Памуккале – Кушадасъ – Ефес – Айвалък – Варна 8 7 автобус

 

EГЕЙСКА ТУРЦИЯ

 

МАРМАРИС – Градът на две морета

 

 

Варна - Троя – Айвалък - Пергамон - Мармарис – о. Родос - Памуккале – Кушадасъ – Ефес – Айвалък – Варна

 

5-12 октомври 2019

 

8 дни / 3 нощувки със закуски и вечери по пътя

+ 4 нощувки на All inclusive в Мармарис

 

Пакетна цена, според хотела в Мармарис Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая

Дете до 6г.

с двама възрастни

в стая

Дете 7-12 г. с двама възрастни в стая
Хотел 4* в Мармарис 585 лева 740 лева 190 лева 425 лева

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус, зареден с безплатно кафе и чай;
 • 7 нощувки, от които:
  2 със закуска и вечеря в Айвалък в хотел 3/4 звезди;
  4 на All inclusive в Мармарис в хотел 4 звезди;
  1 със закуска и вечеря в Кушадасъ в хотел 3/4 звезди;
 • Целодневна екскурзия до Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Троя с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Пергамон с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Туристическа програма в Ефес с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Посещение на Дома на Дева Мария с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Турски лицензирани екскурзоводи във всички посещавани обекти;
 • Автобусна обзорна обиколка на Мармарис;
 • Пешеходна туристическа обиколка на Родос с екскурзоводска беседа;
 • Туристическа програма в Памуккале с беседа на български език в обекта (без входния билет);
 • Автобусна обзорна обиколка на Кушадасъ;
 • Посещение на фабрика за сувенири от оникс и бижута;
 • Посещение на фирмен магазин за зехтин в Айвалък;
 • Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале;
 • Фериботни такси и билети за пресичане на Дарданелите;
 • Медицинска застраховка с асистанс;
 • Водач-екскурзовод от фирмата организатор.По пътя гостите се запознават с подробна и любопитна информация за Турция, местата, през които се минава, начина на живот на турците и др.

Допълнително се заплащат по желание входните такси за:

Обект

Сума в турски лири

Троя

35

Акропол Пергамон (Бергама) вход + лифт

35+35=70

Светилището на Асклепий в Бергама (Асклепион)

25

Памуккале

35

Ефес: Античния град

60

Дома на Дева Мария

35

ОБЩО

260 = около 85 лева

Екскурзии в Мармарис: Круиз по р. Далян с обяд – 27 евро, Остров Родос – 55 евро

 

 

ПРОГРАМА

1 ден: Добрич - Варна - Чанаккале - Троя – Айвалък

03.30 Тръгване от Добрич. 04.30 Тръгване от Варна. 06.30 Тръгване от Бургас. Редовни почивки.

Пресичане на протока Дарданели с ферибот.

Разглеждане нa Древна Троя - античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон.

Продължаваме към Айвалък – курортно градче, разположено в северната част на Егейското крайбрежие срещу гръцкия остров Лесбос. Близкият курорт Сармъсаклъ е с един от най-красивите плажове в района. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

 

2 ден: Айвалък - Пергамон - Мармарис

Закуска на шведска маса. Отпътуване за Бергама. Посещение и почивка в фабрика за сувенири от оникс и бижута. Разглеждане на древния Пергамон – града на Лизимах и един от най-интересните исторически обекти в Егейския регион. Посещение на Асклепиона – древен лечебен център, построен в чест на бога-лечител Асклепий. Изкачване с лифт до древният Акропол и разглеждане на останките на някогашната Библиотека, която в древността била втората по големина след Александрийската и съхранявала над 200 000 пергаментови свитъци. Следват олтара на Зевс, храма на Атина, храма на Траян, Амфитеатъра с 3500 места, храма на Дионисий.

Отпътуване за Мармарис. Привечер - Автобусна опознавателна обиколка на Мармарис.

Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

3 ден: Мармарис: Круиз по р. Далян
Закуска на шведска маса. Програма по желание:

Екзотична целодневна екскурзия по р. Далян (заплаща се допълнително) до приказния залив на костенурките Карета-Карета. Пътуване с кораб през залива на Мармарис. Спиране за къпане от кораба. Обяд на кораба. Прехвърляне на по-малки лодки. Спиране на огромната пясъчна коса и кратко време за плаж. Продължаване в устието на р. Далян. Възможност за снимки на костенурките Карета-карета, които преплуват хиляди километри, за да снесат яйцата си в този залив. Разходка по естествените водни канали, откъдето се виждат останките от гробниците на Ликийските крале (4 в. пр. Хр.). Ще имате възможност да се потопите в естествения термален източник под формата на басейн, богат на серни съединения и лечебна кал на дъното.

Връщане в Мармарис около 18.00, вечеря и нощувка.

 

4 ден: Мармарис: остров Родос
Закуска на шведска маса. Свободно време или: Целодневна екскурзия до о. Родос. Островът на розата, роден от съюза на бога-слънце Хелиос и нимфата Рода, Родос е най-слънчевото място в Европа!

В Родос е забранено на турски и български екскурзоводи да водят групи. Въпреки това, екскурзията ще бъде придружавана от Юлиан Бонев, който ще организира пешеходна туристическа обиколка на острова с беседа. Автобусът ще ни остави на фериботното пристанище. Пътуването до Родос отнема около 1 час и 30 мин. Пристигаме на острова. Ще се разходим пред крепостните стени на стария град, след което ще отидем на мястото, където е стоял Родоския колос. След това ще се разходим под Цидателата и ще влезем в стария град пред входа на Цитаделата – губернаторския дворец, Часовниковата кула, Главната улица.

След това разполагате със свободно време. Старият град представлява изключително живописен лабиринт от улички, изпълнени с магазини за сувенири, кафенета и таверни, където можете да похапнете гръцки ястия и пийнете узо под звуците на Зорба Гъркът!  

Връщане в Мармарис около 17.30. Вечеря и нощувка в Мармарис.

 

5 ден: Мармарис

Закуска на шведска маса. Свободно време в хотела. Възможност за допълнителни екскурзии – Островът на Клеопатра, гмуркане, разходка с яхта, джип сафари, рафтинг, турска нощ във фолклорно вариете “Кервансарай” (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка в Мармарис.

 

6 ден: Мармарис – Памуккале – Кушадасъ

Закуска на шведска маса. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале – името му означава “замък от памук” и напълно отговаря на този екзотичен природен феномен. Варовитите отлагания от горещите минерални извори са облекли скалистите тераси с ослепителна белота. Точно минералната вода е причината за възникването на това място на античния свещен град Хиераполис и превръщането на Памуккале в най-стария балнеологичен курорт в света. Разглеждане на археологическия обект и свободно време в Памуккале.

Възможност за потапяне в топлите минерални води на известните травертини или къпане за подмладяване в Басейна на Клеопатра!

Отпътуване за Кушадасъ. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

7 ден: Кушадасъ – Ефес – Айвалък
Закуска на шведска маса.

Обзорна панорамна обиколка на Кушадасъ

Разглеждане на античния Ефес. Тук в продължение на хилядолетия са живели различни племена и народи и всеки от тях е оставил част от богатата си култура. Заемал централно място в езическия свят, Ефес е бил пазител на едно от седемте чудеса на античността - прочутия храм на Артемида. Наброявал някога 200 000 жители, при население на цяла Европа около 5 млн. по онова време, това е най-запазеният и грандиозен град на 2000 години. Ефес е известен и с това, че апостол Павел оставя Тимотей тук, а по-късно апостол Йоан минава оттук заедно с майката на Исус. През 431 г. император Теодосий II свиква там Третия вселенски събор, по време на който Мария е провъзгласена за Богородица.

Посещение на Дома на Дева Мария. Папа Павел VI бил първият Папа, който посетил мястото през 1960г. По-късно, през 1980г., по време на визитата си, Папа Йоан-Павел II обявил Дома на Дева Мария за светилище и място за поклонение на християните. Според Корана Дева Мария е майка на един от мюсюлманските пророци и затова на поклонение тук идват и много мюсюлмани.

Отпътуване за Айвалък. Вечеря и нощувка в Айвалък.

 

8 ден: Айвалък – Чанаккале – Варна

Закуска в хотела. Отпътуване за Чанаккале. Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампуан, кремове) на една от най-известните фабрики за зехтин.

Разходка по крайбрежната алея на Чанаккале – любимо място на местните жители и гостите на града - свободно време за снимки пред макета на Троянския кон, чаша турско кафе, чай и обяд.

Крайбрежната улица е осеяна с кафенета, които предлагат турско кафе, чай, бира и местни вкусотии.

Пресичане на Дарденелите с ферибот.

Спиране в Къркларели (Лозенград) за покупка на баклава, локум, халва, други сладки и ядки. Продължаване за България.

 

Необходими документи: Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови и санитарни изисквания: няма

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

За контакти: АБ Травел ООД - гр. Варна, ул. Иван Вазов 7, тел: +359 52 651 540, 651 530, e-mail: office@abtravelbg.com 

 

Снимките са с авторски права на

marmaris - Photo by Meriç Dağlı on Unsplash
Photo by Vas Soshnikov on Unsplash
rodos -  Photo by Jonas Spott on Unsplash
pamukkale- Photo by Arns Civray on Unsplash

 

Rent a Car

Хотели в цял свят