Начало » Хотели в България » ХОТЕЛ ЕЛА*** Боровец

ХОТЕЛ ЕЛА*** Боровец * * *

Категория Вид туризъм Оферти на хотела
* * * Планински туризъм

ХОТЕЛ ЕЛА*** Боровец

Най-подходящото време за летни екскурзии в планината са месеците от май до октомври когато поляните на по-голяма височина са покрити с богата зеленина. През пролетта, лятото и есента Боровец е отправна точка за много туристически преходи, вкл. изкачването на връх Мусала, който със своите 2925 м е най-високият връх на Балканския полуостров.

Хотел Ела се намира в центъра на Боровец, на 100 м. от началната станция на въжената линия. Специфичният алпийски стил придава уют и топлина на Вашата почивка. Ресторантът на хотела предлага една от най-добрите кухни в курорта. Хотелът разполага и с лоби бар.

Хотелът разполага с различни видове стаи, в зависимост от предпочитанията на клиентите: 52 двойни; 20 единични; 4 апартамента. Във всяка стая има баня; кабелна телевизия; радио; допълнително легло.

Наскоро отвори врати новият спортен комплекс на хотела, който включва фитнес, сауна и стая за масаж. На разположение на туристите са планински водачи, които ще ги съпроводят по голямо разнообразие от маршрути в Рила с прелестни гледки към околността. Боровец се обслужва от добре организирана система от лифтове. Кабинковият лифт до връх Ястребец е най-внушителният – 2363 м над морското равнище. Разликата във височината е 1046 м, а дължината на маршрута - 4827 м. Капацитетът на лифта е 1200 души на час.Пътуването отнема 23 минути. След като слезете от лифта, се изправяте пред рая на Рила - най-високите върхове в планината: Мусала, Малка Мусала, Иречек, Дено, Алеко.

Rent a Car

Хотели в цял свят