Разпродажба!

Предколеден уикенд в Берлин с полет от Варна

Предколеден уикенд в Берлин с полет от Варна

8-11 декември 2023

Дестинация: Берлин
Тръгване: от Варна
Маршрут: Варна – Берлин – Варна
Дни: 4
Нощувки: 3
Транспорт: самолет

EДНО ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО!

Берлин е  бил столица на Германия през различните епохи от съществуването на германската държава и притежава ценно богато историческо наследство, стари архитектурни паметници, наред с модерно градско строителство и авангардни архитектурни образци. Разходката в Берлин е като пътуване във времето. Берлин е особено красив по време на Коледните празници. Всяка година в града се откриват над 100 Коледни базара.

лв.899.00 лв.799.00

Описание

Хотел 3* централен   ПРОМО от 799 лева*

 Хотел 4*  централен  ПРОМО от 899 лева*

*Цената  е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

Цената е на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетен билет Варна-Берлин-Варна/с Уиз Еър/ с лет. такси и ръчен багаж 40/30/20 см
 • 3 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

 • трансфери летище – хотел – летище/цена според броя участници/
 • чекиран багаж/цена към момента на резервация-10 кг или 20 кг/
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“

 

Примерна програма:

♦ 1 ден /8.12– Вечерен полет -отпътуване от летище Варна в 19:45 – 21:20 (W6 4515 ) кацане в Берлин  в 21.20. Трансфер от летище до хотела и настаняване.

♦ 2 ден/9.12 Свободен ден за разходка из Берлин. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Берлин с двуетажен автобус с аудиогид/на основните европейски езици/. Автобусът спира на повечето важни забележителности, като може да слизате и се качвате по желание. Билет валиден 24 часа – цена от 30 евро на човек

Автобусът минава покрай основните забележителности на града. Историческият Райхстаг със стъкления купол – седалището на германското правителство, Бранденбургската врата – една от емблематичните забележителности на Берлин, превърнала се в символ на обединена Германия, „Александерплац” с високата телевизионна кула – най-големият площад в немската столица, централния булевард „Унтер ден линден”, Катедралата, Операта, площад „Жендарменмаркт” – красив архитектурен ансамбъл, включващ сградите на Концертхаус, френска и немска църкви и статуята на немския поет Фридрих Шилер, острова на музеите с Пергамон музеум, чекпойнт Чарли – най-известният контролно-пропускателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война, „Курфюрстендам” – 3,5-километровата променада, осеяна с бутици и кафенета, Дворецът Шарлотенбург-лятната резиденция на пруските крале, площад Потсдамерплац-символ на модерния Берлин, летния Дворец Белвю, Берлинската централна гара и др.

По време на обиколката може да спирате на спирки по избор-да разгледате Райхстага – вдъхновяващата сграда на Парламента, построена през 1894 г., където заседава и Бундестагът;  островът на музеите/Museumsinsel/, където има 5 исторически музея, а целият район е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Наблизо се намира и грандиозната катедрала Berliner Dom, позната още с името „Протестант Св. Петър”, датираща от 1905 г . Разходете се по булевард Унтер ден Линден, който свързва парк Лустгартен и Острова на музеите. В островния комплекс от музеи се намират Старият музей/Altes Museum/, Новият музей/Neues Museum/, както и Alte Nationalgalerie/старата галерия/ – националната галерия, съхраняваща творения на изкуството от XIX в. Пергамон музеум е най-известния от всички музеи, който включва три отдела-Античност, Близкия изток и Ислямско изкуство.

Големи Коледни базари има пред Двореца Шарлотенбург, в близост до  площад „Жендарменмаркт“/на Бебелплац/ и пред Кметството.

♦ 3 ден/10.12-Закуска. Свободно време за разходка. За да почувствате атмосферата на стария Източен Берлин- разходете се по Александърплац – Александърплац е един от най-популярните площади, наречен на руския цар Александър I при посещението му през 1805 г. Не пропускайте да посетите и символа на Берлин- Телевизионната кула/висока 368 м/, където се намира и въртящият ресторант. Коледният базар на Александъл плац е един от най-големите и предлага комбинация от традиционен базар, панаир и парти център.

Площад „Потсдамер“ -най-посещаваният площад в центъра на Берлин е своеобразна забележителност за града. Тук се намират красиви търговски сгради, културни средища като театри, изложбени зали и други, лъскави небостъргачи, мол, алеята на звездите и множество места за отдих и магазини. Тус се открива също голям Коледен базар.

♦ 4 ден/11.12 –Закуска и свободен ден за разходка из Коледните базари на Берлин. Оставяте багажа в хотела и сте свободни до вечерта .

Полет  Берлин Бранденбург – Варна 21:55 – 01:20 (W6 4516 )

Заб.: Програмата е информативна и може да бъде променена според предпочитанията и интересите ви.

 Примерни хотели:

Хотел 3* централен Come Inn Berlin Kurfuerstendamm Opera или подобен

Хотел  4* централен Hotel Domicil Berlin by Golden Tulip или подобен

 

Условия за записване:

Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети по специалните тарифи. Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация и издаването на самолетния билет.

• Резервации:

Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН; No и валидност на паспорт/лична карта) .

• Условия за записване:

 • Депозит при записване  в размер на 50%
 • Пълно плащане – до 21 дни преди датата на отпътуване;
 • При отказ от страна на клиента да пътува до 21 дни преди тръгване – при издаден самолетен билет, депозитът не се възстановява.

• Необходими документи:

 • валидни лична карта или задграничен паспорт;
 • за деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване  в чужбина.

 Фирмата-организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отмяна от пътуване» – от  5% /до 65год.; над 65г. завишение/; за повече информация:  попитайте в офиса ни.

За контакти:

АБ Травел ООД – гр. Варна, ул. Иван Вазов 7;

тел: +359 52 651 540,  651 530;

e-mail: office@abtravelbg.com